Rectorul Universităţii Tehnice Bucureşti, funcţie importantă în elita învăţămânului european

Premieră în învăţământul tehnic superior românesc. Rectorul Universitaţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a fost ales membru în bordul Conferinţei universităţilor tehnice din Europa – CESAER.

Este pentru prima dată în istoria învăţământului superior tehnic românesc când un rector este ales în conducerea celei mai prestigioase asociaţii a universităţilor de inginerie din Europa, se spune în comunicatul insitutţiei.

Zilele acestea, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a participat la prima reuniune a boardului asociaţiei, desfăşurata la Universitata Stratchlyde din Glasgow, Scoţia. Reuniunea s-a concentrat pe realizarea unui manifest, adresat societăţiii europene, actorilor economici, politici, sociali, care subliniază necesitatea implicarii universităţilor în mecanismul evoluţiei societăţii.

În cadrul acestui manifest, Mihnea Costoiu a propus iniţierea unui exerciţiu de calcul al costurilor pe care le implică programele de educaţie STEAM (Sciences, Technology,Engineering, Arts, Mathemacs) la nivel naţional. Toate detaliile aici. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here