“Gatlandul a avut o strălucire în ochi” – sunt provocătorii Țării Țării Galilor?

Șase națiuni 2018 Repere: Țara Galilor 34-7 Scoția

Warren Gatland a avut o strălucire în ochi cu 10 zile înainte de începerea celor șase națiuni din 2018, când a spus că era fericit că toată lumea vorbea despre Scoția.

Știa ceva? Dacă ar fi văzut ceva în spectacolele lor laudate împotriva Noua Zeelandă și Australia în toamnă pe care experții le-au pierdut?

În timp ce spatele își dansa modelele strălucitoare, Kiwi-ul a observat o legătură slabă în față?

Oricare ar fi adevărul, ceea ce este incontestabil era că partea lui, împușcată de unele dintre cele mai mari stele ale sale, a dat o lovitură de ciocan pentru ambițiile șase națiuni ale scoțianului și acum toți au reevaluat provocarea titlului din Welsh.

Scorul de la Cardiff de 34-7 nu a mințit. Ar fi putut fi mult mai mult pe măsură ce Țara Galilor a lăsat cel puțin două încercări acolo – și ambii ar fi fost clasici.

Scoția a venit la Cardiff ca “dragii rugbyului european”, dacă credeți că antrenorul Angliei Eddie Jones. Au plecat cu coada între picioare și reevaluând perspectivele lor pentru un turneu pe care mulți se așteptaseră să-l reprezinte.

Șase națiuni 2018: Warren Gatland simțea că Țara Galilor ar “arunca” Scoția

Deci, ce sa întâmplat în Cardiff?

Tot ce se așteaptă Gatland, dacă crezi că New Zealander după un meci care a marcat decada sa de responsabilitate pentru Țara Galilor.

De asemenea, a fost victoria a 50-a ca antrenor în Țara Galilor și cea de-a 50-a țară din cele șase națiuni.

El a simțit chiar înainte de meci că rezultatul nu era îndoielnic.

“A fost o după-amiază pe care mă așteptam”, a spus el.

“Felul în care am antrenat acolo a fost cu siguranță o încredere liniștită în echipă. Tipii au fost remarcabili în pregătirea lor și am intrat în joc așteptând să câștige și să câștige în mod rezonabil confortabil.

“Am spus asta directorului executiv [șeful WRU Martyn Phillips] ieri în curs de formare – am crezut că vom câștiga cu 20, pentru că așa bine am pregătit”.

Lucruri de pauză – sau de a-ți face noroc

Startul care zbura care a văzut Țara Galilor cu 14-0 înainte în 12 minute a fost rezultatul a două incidente în schimbare.

Gareth Davies a înscris încercări împotriva Scoției și Italiei în turneul “Cele șase națiuni” din 2016

În primul rând, Gareth Davies a arătat instincte de pradă pentru a intercepta permisiunea lui Ali Price și a fugit de la 70 de metri.

Apoi Price a fost pinged pentru un feed strâmb la un defensive defilate (după ce Țara Galilor a bătut cu o încercare potențială a sezonului beckoning).

Din acea platformă, Leigh Halfpenny a marcat cea de-a doua încercare a Țării Galilor, iar Scoția juca un joc de recuperare care nu părea să producă prea mult.

Halfpenny “cel mai bun din lume”

Scarlaturile au avut o zi să-și amintească.

După ce a întrebat despre abilitățile sale de atac din plin spate și o încercare de foamete în 2013, a trecut de două ori – o dată în fiecare jumătate. Și a atacat toate șase lovituri la țintă.

Halfpenny dublează conducerea Țării Galilor împotriva Scoției

Halfpenny, cu 24 de puncte, a fost cel mai bun la meciul de test și la impresionat pe antrenorul său.

“Pentru mine el este cel mai bun defensiv full-back din lume”, a spus Gatland.

“Jocul său pozițional și modul în care el face lucrurile și rata de lucru este absolut fenomenală atunci când te uiți la statistici.

“Așa că este plăcut să-l văd că are încredere într-o perspectivă atacantă”.

Absență de prieteni

Că Wales a înregistrat o victorie atât de accentuată, fără 12 jucători răniți – opt dintre ei Lions britanici și irlandezi – a fost principalul motiv pentru care atât de mulți și-au scuturat capul cu o ușoară necredință la sfârșit.

“Nu am vorbit deloc despre leziuni și jucătorii nu sunt disponibili”, a spus Gatland.

“Am spus jucatorilor ca nu exista scuze in aceasta saptamana, iar jucatorii care au venit in toata lumea cred in capacitatea lor.

“Toți cred că sunt mai buni decât jucătorii implicați.

“Am simțit că modul în care au pregătit a fost strălucit și ne-am concentrat atenția asupra dezvoltării acelei adâncimi pentru Cupa Mondială din 2019”.

Steff Evans adaugă oa patra încercare pentru Țara Galilor împotriva Scoției

Dileme de selecție

Jucătorii care intră și impresionează în absența altora înseamnă în mod inevitabil că Gatland va avea câteva probleme să se gândească când își alege partea pentru a se confrunta cu apărarea campionilor Angliei.

Țara Galilor a câștigat de trei ori la Twickenham sub conducerea sa, dar nu a avut succes în acest domeniu de la Cupa Mondială din 2015.

Lions full-back Liam Williams este din nou in plina pregatire de luni si nord- au jucat vineri 80 de minute pentru Northampton – este, de asemenea, înapoi în cadru.

Hallam Amos, care a strălucit pe aripă în toamnă, este disponibil și în timp ce Taulupe Faletau și Dan Biggar ar putea avea nevoie de un alt joc.

Cine scapă Gatland, dacă cineva?

“Vor fi niște decizii dificile și este frumos să ai acea competiție în echipă și având niște jucători de calitate să știe că trebuie să lupte cu adevărat pentru poziția lor”, a fost rezumatul său.

Anglia va fi dificilă – mult mai dificilă decât provocarea prezentată de scoțieni în Cardiff, în special în forțe.

Gatland știe asta, dar nu și-a putut ajuta.

“Am câștigat un punct bonus și mergem săptămâna viitoare la un loc unde am avut mult succes în ultimii 10 ani”, a adăugat el.

“De abia aștept.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here